FAQ

Een ieder die bij Gasunie op een kantoor- of gasvoerende locatie werkzaamheden komt uitvoeren, moet deze poortinstructie hebben gezien. Voor bezoekers van gasvoerende locaties geldt dit ook, zodat iedereen weet wat we bij Gasunie verstaan onder veilig handelen. Of je nou medewerker, contractor of bezoeker bent.

Gasunie-medewerkers dienen deze training te volgen via Opleidingen in de HR Portal.

Heb je voor 22 mei 2018 je account aangemaakt, dan is je gebruikersnaam je e-mailadres. Vanaf 22 mei 2018 is de gebruikersnaam een zelfgekozen unieke naam.

De e-mails over het activeren van het account of over het wijzigen van een wachtwoord zijn wellicht als spam terecht gekomen in je map "Ongewenste mail".

Nee, dat is niet de bedoeling. Een account is persoonlijk. Ook na het wijzigen van de gegevens in het profiel blijft het certificaat ongewijzigd op naam staan van degene die het certificaat heeft behaald.

Ja, maar dan niet via deze site maar via Opleidingen in de HR Portal.

Je moet minimaal 10 van de 12 vragen goed beantwoorden om het certificaat te behalen.

Op de gangbare apparaten zoals desktop, laptop, tablet en smartphone.

Om de video te kunnen bekijken moet je toegang hebben tot YouTube.

Het certificaat is twee jaar geldig.

Ja, na het behalen van het certificaat kun je aanvinken dat je t.z.t. een herinneringsmail wilt ontvangen.

Ja, je moet kunnen aantonen dat je over een geldig certificaat beschikt. Je kunt de portier op de locatie of de Gasunie-medewerker bij wie je je moet melden vragen het certificaat af te stempelen in je Personal Safety Logbook (PSL), ook wel een veiligheidspaspoort of ‘Groene boekje’ genoemd.

Door een e-mail te sturen naar gasunieveiligheid@gasunie.nl.